Rozgrzewający Barszcz Czerwony
13 października 2015
Detox Juice Super sok warzywny
15 października 2015
Pokaż wszystkie

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami na słodko to dla wielu z nas wspomnienie dzieciństwa. Pyszne, puchate racuchy z owocami. A myśleliście by przygotowac troszkę zdrowszą wersję tego smakołyku?

racuchy

Składniki:

    • 2 szklanki mąki jaglanej lub gryczana
      nej z kaszy niepalonej
    • 1 szklanki mleka roślinnego
    • 2 jajka
    • starty imbir
    • cynamon
    • 2-3 duże jabłka
    • olej kokosowy do smażenia

Jabłka obieramy i kroimy w grube plastry. Wykrajmy nasienie ze środka. Ubijamy żółtko z mlekiem, mąka i cynamonem. Dodajemy szczyptę soli. Białko robimy na pianę i delikatnie mieszamy łyżką z masą żółtkowa. Zanurzamy plastry jabłkowe w gęstym jak śmietana cieście i wkładamy na rozgrzaną patelnię.
By nie ostygły gotowe placuszki wstawić do ciepłego piekarnika (100 st C).

Tadam ! Racuchy z jabłkami! Smacznego!

Jeśli chcesz się dowiedzieć jak smacznie i zdrowo gotować, kliknij w grafikę poniżej i pobierz bezpłatny PDF z przykładami posiłków na cały tydzień. Są tam też potrawy które kochają Nasze Maluchy.

Proszę podziel się tym artykułem ze swoimi znajomymi. Każdemu może się przydać. Jeżeli nie chcesz go udostępniać możesz go po prostu POLUBIC. Dziękuję Bardzo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

five × four =