Choroby autoimmunologiczne – ukryta prawda
26 sierpnia 2016
Rodzaje detoxu czyli oczyszczanie organizmu
19 września 2016
Pokaż wszystkie

Naturalne suplementy – wzmacniamy odporność

JAK W NATURALNY I SKUTECZNY SPOSÓB WZMOCNIĆ ORGANIZM ? Na pomoc idą nam naturalne suplementy !Cudowną receptura jaką jest Eliksir Zdrowia ! Jest też napojem energetycznym! Eliksir sporządzony z przypraw rozgrzewających i bakterio i wirusobójczych zalanych octem jabłkowym pomoże zniwelować infekcje w zarodku a spożywany profilaktycznie uchroni nas przed chorobą.

EliksirZDROWIA

Wakacje już za nami. Czas na poważnie skupić się na szkole dzieciaków i na tym by nasze maluchy nie przynosiły chorób z szkoły i przedszkoli. Spożywajmy więc rozgrzewający rodzaj pożywienia, zacznijmy ogrzewać organizm od wewnątrz i stosować Babcine Receptury na podniesienie odporności. Grudzień to także idealny czas, aby w sposób szczególny wzmocnić organizm przez infekcjami, których trudno jest przecież uniknąć, gdy codziennie spotykamy się z wieloma osobami które smarkają na wszystkie strony. Szczególnie narażone na infekcje są oczywiście dzieci i oczywiście w dobrej wierze przynoszą nam je do domu 😀

Antybiotyki są dziś bardzo nadużywane co powoduje obniżenie odporności, zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego i inne powikłania jak grzybice.

Na szczęści istnieją równie silne naturalne antybiotyki, dzięki którym można pozbyć się większości infekcji.

Cudowna receptura jaka jest Eliksir Zdrowia sporządzony z przypraw rozgrzewających i bakterio i wirusobójczych zalanych octem jabłkowym pomoże nie tylko na przeziębienie ale też na wiele innych dolegliwości. Tak najlepiej wzmacniamy się przed deszczową jesienią.

Ocet jabłkowy zawiera wiele cennych składników wspierających naszą witalność i zdrowie. Pobudza przemianę materii, poprawia ukrwienie i przyśpiesza proces samooczyszczania się organizmu przez co wzmacnia organizm. Lekarze i naturoterapeuci rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość organicznych pierwiastków. Znajdziemy w nim dobre źródło Potasu, Żelaza, Miedzi, Magnezu, Sodu, Fosfor, Krzem oraz wielu innych. W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, pektyna, a także kwasy: octowy, mlekowy i cytrynowy i cenne substancje balastowe. Dzięki zawartości pektyny ocet poprawiająca procesy trawienia, obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, jest prawdziwym eliksirem młodości, ułatwiając drogę do uzyskania wagi ciała, z którą czujemy się dobrze- fizycznie i psychicznie oraz aktywizuje wszystkie naturalne mechanizmy, które uwalniają i spalają tłuszcze.

W poradnikach alternatywnego leczenia można znaleźć kuracje octowe stosowane przy grzybicy, zapaleniu stawów, chorobie lokomocyjnej, trądziku i wiele innych…

Najlepszy jest delikatnie mętny ocet. Klarowane odmiany są tańsze ale zawierają mało cennych składników, nadają się tylko do okładów, kąpieli. Jeżeli nie możemy znaleźć octu mętnego… zróbmy go sami. Przepis na dole strony 😀

Przygotujmy:

  • 700 ml octu jabłkowego
  • ¼ szklanki drobno posiekanego czosnku,
  • ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli,
  • 2 świeże papryczki chili,
  • ¼ szklanki startego imbiru,
  • 2 łyżki tartego chrzanu,
  • 2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia kurkumy.

Wszystkie składniki z wyjątkiem octu kroimy na jaknajmniejsze kawałki lub ścieramy na tarce i mieszamy w misce. Mieszankę wkładamy do słoja. Zalewamy octem. Zamykamy i dobrze wstrząsamy. Przez dwa tygodnie słoik trzymamy w suchym i chłodnym miejscu. Wstrząsamy nim kilka razy dziennie. Po 14 dniach, zawartość słoika trzeba przecedzić. Płyn przelewamy do butelki.

Mieszankę warzyw możemy natomiast zostawić w słoiku zalać oliwą. Będzie idealną przyprawą w kuchni.

Uwaga: napój ma bardzo ostry smak i szybko rozgrzewa. Można go rozpuścić w szklance ciepłej wody/
Nie polecam picia go na pusty żołądek. Jest silny a silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne napoju związane jest oczywiście z jego składem.

Jak zrobić ocet jabłkowy?

1 kg jabłek, skórek, ogryzków – wszystkiego co zazwyczaj wyrzucasz po zjedzeniu jabłka
1 ¾ litra przegotowanej wody
2 łyżeczki cukru na jedną szklankę wody

Jabłka należy zmieszać z posłodzoną wcześniej wodą w szklanym naczyniu o szerokiej szyjce. Naczynie zawiń płótnem i pozostaw w ciemnym, ciepłym miejscu na około 4 tygodnie. Po tym czasie przecedź płyn przez kilkakrotnie złożoną gazę i rozlej do szczelnie zamykanych butelek.

Główne właściwości lecznicze octu jabłkowego:

przy użądleniu i ukąszeniu przez owady dezynfekuje i uśmierza ból
łagodzi objawy anginy wystarczy płukać nim usta
łagodzi ból przy zwichnięciach i przemęczeniu mięśni
w przypadku poparzenia zapobiega tworzeniu się pęcherzy,
leczy grzybicę i trądzik
może niwelować dolegliwości choroby lokomocyjnej
przyśpiesza spalanie tłuszczu, przez co może wspomagać odchudzanie
jest polecany w osłabieniu pamięci, chorobach reumatycznych, wrażliwości na zimno
przeciwdziała procesom miażdżycowym

Jeśli chcesz się dowiedzieć jak szybko wyleczyć przeziębienie u siebie i dzieci, kliknij w grafikę poniżej i pobierz bezpłatny PDF z niezawodnymi metodami. Dostaniesz też bonus – potrawy wzmacniające odporność, które kochają Nasze Maluchy.

Proszę podziel się tym artykułem ze swoimi znajomymi. Każdemu może się przydać. Jeżeli nie chcesz go udostępniać możesz go po prostu POLUBIC. Dziękuję Bardzo.

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

4 Komentarze

  1. miłka pisze:

    Oczyszczanie organizmu to dobra metoda na wzmocnienie organizmu. Ja jeszcze też stosuję acidolac, czyli dobre bakterie, którymi uzupełniam florę bakteryjną i chronię się przed chorobami

  2. Angelika pisze:

    Eliksir gotowy jest od razu do picia ? Jakie proporcje z wodą ?

    • Joanna z Zielonego Detoxu pisze:

      Angeliko, mozna od razu pic, najlepiej zaczac od 1 lyzeczki na pol szklanki cieplej wody lub czegos to tlumi ostry smak eliksiru

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

one × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.