Niedzielny poranek, dzieci skaczą po głowie o naleśniki na śniadanie…
Znasz to uczucie? Masz wtedy ochote dać im coś szybkiego, żeby tylko mieć chwilę więcej spokoju dla siebie?
Jak zadowolić maluchy i jednocześnie zadbać by to co jedzą było dla nich dobre?
Mam dziś dla Ciebie banalnie proste i szybkie śniadanie, na dodatek słodkie a bez dodatku cukru, nabiału i glutenu 🙂
Brzmi zachęcająco ?
Gwarantuję Ci że Twoje dziecko je pokocha ! U mnie wyjątkowo sprawdza się wersja z krążkiem jabłka w środku 🙂
KROK 1: OBIERAMY BANANA I ROZGNIATAMY WIDELCEM NA PAPKĘ
KROK 2: WBIJAMY JAJKO
KROK 3: DODAJEMY MĄKĘ
KROK 4: DODAJEMY DODATKI NP WIÓRKI KOKOSOWE LUB CYNAMON
KROK 5: DOKŁADNIE MIESZAMY
KROK 6: ROZGRZEWAMY TŁUSZCZ I SMAŻYMY PLACUSZKI
PODSUMOWANIE:
Potrzebujesz ( na 8 placuszków ) :
-1 banan
-1 jajko
-2 płaskie łyżki mąki bezglutenowej np. gryczanej, jaglanej lub kokosowej.
Masło klarowane lub olej kokosowy nierafinowany do smażenia.
Opcjonalnie :
Wiórki kokosowe, cynamon, imbir. Super smakują z owocami sezonowymi, truskawkami czy borówkami.
Borelioza to straszna choroba. Boisz się, że ugryzie Cię kleszcz i nie będziesz wiedziała co zrobić? Mam dla Ciebie plan, krok po kroku z informacjami z czego robić okłady a co wziąć doustnie. Chcesz znać szczegóły? Kliknij poniżej w obrazek:
Wykonanie w skrócie :
Obieramy banana i rozgniatamy widelcem na papkę, wbijamy jajko i dodajemy mąkę.
Wszystko mieszamy. Dodajemy opcjonalnie wiórki kokosowe, cynamon, szczyptę imbiru.
Smażymy na tłuszczu na malutkim ogniu.
Smacznego!
Proszę podziel się tym artykułem ze swoimi znajomymi. Każdemu może się przydać.