To co musisz mieć w domu – domowa apteczka
3 maja 2018
Vegańskie zdrowe MONTE
22 maja 2018
Pokaż wszystkie

Bezglutenowe placuszki bananowe

Niedzielny poranek, dzieci skaczą po głowie o naleśniki na śniadanie…

Znasz to uczucie? Masz wtedy ochote dać im coś szybkiego, żeby tylko mieć chwilę więcej spokoju dla siebie?

Jak zadowolić maluchy i jednocześnie zadbać by to co jedzą było dla nich dobre?

Mam dziś dla Ciebie banalnie proste i szybkie śniadanie, na dodatek słodkie a bez dodatku cukru, nabiału i glutenu 🙂

Brzmi zachęcająco ?

Gwarantuję Ci że Twoje dziecko je pokocha ! U mnie wyjątkowo sprawdza się wersja z krążkiem jabłka w środku 🙂

KROK 1: OBIERAMY BANANA I ROZGNIATAMY WIDELCEM NA PAPKĘ

KROK 2:  WBIJAMY JAJKO

KROK 3:  DODAJEMY MĄKĘ

KROK 4: DODAJEMY DODATKI NP WIÓRKI KOKOSOWE LUB CYNAMON

KROK 5: DOKŁADNIE MIESZAMY

KROK 6: ROZGRZEWAMY TŁUSZCZ I SMAŻYMY PLACUSZKI

PODSUMOWANIE:

Potrzebujesz ( na 8 placuszków ) :

-1 banan

-1 jajko

-2 płaskie łyżki mąki bezglutenowej np. gryczanej, jaglanej lub kokosowej.

Masło klarowane lub olej kokosowy nierafinowany do smażenia.

Opcjonalnie :

Wiórki kokosowe, cynamon, imbir. Super smakują z owocami sezonowymi, truskawkami czy borówkami.

Borelioza to straszna choroba. Boisz się, że ugryzie Cię kleszcz i nie będziesz wiedziała co zrobić? Mam dla Ciebie plan, krok po kroku z informacjami z czego robić okłady a co wziąć doustnie. Chcesz znać szczegóły? Kliknij poniżej w obrazek:

 

Wykonanie w skrócie :

Obieramy banana i rozgniatamy widelcem na papkę, wbijamy jajko i dodajemy mąkę.

Wszystko mieszamy. Dodajemy opcjonalnie wiórki kokosowe, cynamon, szczyptę imbiru.

Smażymy na tłuszczu na malutkim ogniu.

Smacznego!

Proszę podziel się tym artykułem ze swoimi znajomymi. Każdemu może się przydać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.