Koktajl z jarmużu i imbiru. Zielony Koktajl #3

Taniec mistrzów czyli jarmuż z awokado. Zielony Koktajl #2
21 lutego 2017
Zielony koktajl ze szpinaku i soku z brzozy ! #4
2 marca 2017
Pokaż wszystkie

Koktajl z jarmużu i imbiru. Zielony Koktajl #3

Koktajl z jarmużu i imbiru czyli połączenie tego co najlepsze !

POWODÓW DLACZEGO warto pokochać zielone koktajle:

1) Pijąc koktajle codziennie zauważysz ze poprawia Ci się metabolizm i samopoczucie będzie lepsze.
2) Zielone koktajle to naturalne Energetyki. Pomogą przetrwać trudny dzień.
3) Pozytywnym skutkiem może być utrata i regulacja wagi.
4) Są świetnym sposobem aby podkecic system immunologiczny kiedy pogoda nas nie rozpieszcza.
5) Koktajle są przepełnione anti-oxydantami i minerałami zasadotwórczymi.
6) Najzdrowszy FAST FOOD na świecie !

Dlaczego kocham dodawać do zielonych koktajli imbiru?

IMBIR: rozgrzewa i stymuluje do działania. I pięknie przeciwważy wychładzające działanie zielonego koktajlu. Imbir, niezwykle ceniony za swoje właściwości lecznicze. Imbir bogaty w substancje przeciw zapalne ma zastosowanie przy chorobie lokomocyjnej, utracie apetytu, dolegliwościach żołądkowych, biegunce, bólach brzucha, kolce, niestrawności, wzdęciach, bólach pooperacyjnych, mdłościach ogólnych, reumatycznym zapaleniu stawów, artretyzmie, migrenach, infekcjach górnych dróg oddechowych, kaszlu oraz zapaleniu oskrzeli. Mozna go stosowac zewnętrznie, jako środek przeciwbólowy oraz do leczenia oparzeń.

Olejek zawarty w imbirze pobudza wydzielanie śliny i soku żołądkowego, działa żółciopędnie i rozkurczowo. Jest bardzo pomocny przy chemioterapii bo przeciwdziała wymiotom. Zmniejsza agregację (zlepianie) płytek krwi, chroni więc przed tworzeniem się zakrzepów. Łagodzi bóle miesiączkowe. Warto też dodawać go do jedzenia, gdy tylko zauważymy pierwsze oznaki PMS. Podczas masażu kilka kropli olejku imbirowego przynosi ulgę obolałym mięśniom. Leczy migreny – regularnie stosowany zmniejsza częstość i ilość ataków.

Działa przeciwobrzękowo, bo zawarty w nim olejek eteryczny ma działanie moczopędne. Ma działanie odkażające i odświeżające, pozostawia miły zapach w ustach. Zwiększa koncentrację i wydajność umysłową, bo poprawia ukrwienie mózgu. Imbir – moj ulubiony.

Przepis:

-kilka liści jarmużu
– pół szklanki mleka kokosowego
-2 jabłka
-2 banany
-sok z połowy cytryny
– solidny kawałek świeżego imbiru

Zmiksuj na gładką masę, można dodać więcej mleka kokosowego, ja lubię bardziej płynne koktajle więc zawsze więcej go dodaję 🙂

Jeśli chcesz się dowiedzieć jak szybko i smacznie zrobić zielony koktajl, kliknij w grafikę poniżej i pobierz bezpłatny PDF z przykładami takich koktajli. Dostaniesz też bonus – potrawy które kochają Nasze Maluchy.

Proszę podziel się tym artykułem ze swoimi znajomymi. Każdemu może się przydać. Jeżeli nie chcesz go udostępniać możesz go po prostu POLUBIC. Dziękuję Bardzo.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

14 + trzy =

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.