Rozgrzewający Barszcz Czerwony
13 października 2015
Detox Juice Super sok warzywny
15 października 2015
Pokaż wszystkie

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami na słodko to dla wielu z nas wspomnienie dzieciństwa. Pyszne, puchate racuchy z owocami.
A wiesz, że można łatwo przygotować troszkę zdrowszą wersję tego smakołyku? Wtedy i wilk syty i owca cała 😉 Albo… rodzinka najedzona, a jelita szczęśliwe!

racuchy

Składniki:

    • 2 szklanki mąki jaglanej lub gryczanej (z kaszy niepalonej)
    • 1 szklanka mleka roślinnego
    • 2 jajka
    • starty imbir
    • cynamon
    • 2-3 duże jabłka
    • olej kokosowy do smażenia

Jabłka obieram i kroję w grube plastry. Wykrajam nasionka ze środka. Ubijam żółtko z mlekiem, mąką i cynamonem. Mąkę robię mieląc w mocnym blenderze którąś z kasz.
Dodaję szczyptę soli, dla podbicia słodkiego smaku. Białko ubijam na pianę i delikatnie mieszam łyżką z masą żółtkowa.
Zanurzam plastry jabłkowe w gęstym jak śmietana cieście i wkładam na rozgrzaną patelnię.
By nie ostygły, gotowe placuszki można wstawić do ciepłego piekarnika (100 st C).

Nie będzie tragedii, jak polejesz syropem klonowym, melasą lub miodem 😉

Tadaaam! Racuchy z jabłkami, wersja bezglutenowa, bez laktozy i bez cukru! Smacznego!

Jeśli chcesz się dowiedzieć jak smacznie i zdrowo gotować, kliknij w grafikę poniżej i pobierz bezpłatny PDF z przykładami posiłków na cały tydzień. Są tam też potrawy które kochają Nasze Maluchy.

Proszę podziel się tym artykułem ze swoimi znajomymi, może się komuś przydać. Oprócz udostępnienia możesz go po prostu POLUBIC. Dziękuję Ci bardzo.

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

trzy × 5 =

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.