Jak wyleczyć boreliozę w trzech krokach.
25 października 2016
Pieczona kaczka
14 listopada 2016
Pokaż wszystkie

Chleb bez glutenu

Od kilku miesięcy piekę ten chleb bez glutenu. Jego smak i struktura jest trafiona w dziesiątkę. Doskonale smakuje jeszcze ciepły, chrupiący z odrobiną masła. Odpowiedni jako dodatek do obiadu lub przekąska. Idealny z awokado !

Składniki:

1 szklanka ziaren słonecznika

1/2 szklanki siemienia lnianego

1 i 1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych (dla osób z nietolerancją glutenu kupcie proszę płatki owsiane bezglutenowe-można takie dostać)

1 szklanka zmielonego siemienia lnianego

2 płaskie łyżeczki soli kamiennej zmielonej

1 łyżka miodu (ja użyłam z kwiatów mniszka tegorocznego – poemat)

2 łyżki oleju roślinnego

1 i 1/2 szklanki letniej wody

często dodaje garść orzechów nerkowca i taki chlebek my lubimy najbardziej-orzechowy w posmaku.

Połącz wszystkie składniki, wymieszaj ( ja to robie w thermomixie ) i odstaw na ok godzinę.

Chleb w piekarniku piekę na 150-200 stopni. Wiem że jest gotowy gdy odchodzi na bokach od formy.

Na zdrówko! Sprawdz czy ten bezglutenowy chleb który kochają dzieci smakuje też w Twojej rodzinie.

chleb bezglutenowy

A Ty masz jakiś ulubiony przepis na chleb bez glutenu?

Grube pajdy chleba posmarowane suto masłem i miodem, do tego mięta w dzbanuszku. To smak z mojego dzieciństwa który pamiętam … Często po przyniesieniu z piekarni, znikał w mgnieniu oka.

Dziś już nie skuszę się na puszyste białe pieczywo ale sentyment do chleba został. Dlatego znalazłam
zdrową alternatywę. Jest chlebek oparty głównie na ziarnach, bezglutenowy i bez laktozy który w dodatku uwielbiają dzieci. Cóż chcieć więcej?

 

Bezglutenowy chleb który kochają dzieci

Lunch box w roli głównej bezglutenowy chlebek.

W domu robię tez domowy chleb zytni który znika w mgnieniu oka, instrukcje znajdziesz na filmiku:

Jeśli ta seria artykułów kulinarnych spotka się z Waszym zainteresowaniem, to chętnie będę kontynuowała z kolejnymi przepisami. Proszę Cię o opinię!

Jeśli chcesz się dowiedzieć jak smacznie i zdrowo gotować, kliknij w grafikę poniżej i pobierz bezpłatny PDF z przykładami posiłków na cały tydzień. Są tam też potrawy które kochają są dobre dla naszej wątroby.

Proszę podziel się tym artykułem ze swoimi znajomymi. Każdemu może się przydać. Jeżeli nie chcesz go udostępniać możesz go po prostu POLUBIC

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue

5 Komentarze

  1. Edyta pisze:

    A można zrobić bułki z tego przepisu?

    • Joanna z Zielonego Detoxu pisze:

      Edytko, mozna eksperymentować – ja nie probowałam jeszcze. Jak Ci sie uda koniecznie daj znac !

  2. Kasia pisze:

    Zrobiony. Wyszedł wspaniały! Dzięki za przepis <3

    • Joanna Manikowska pisze:

      Kasiu, przyjemność po mojej stronie. Ja go wręcz uwielbiam 🙂 Myślę juz nad innymi takimi przepisami 🙂

  3. Aga pisze:

    Ile max powinno sie zjadac takiego pieczywa na dzien????

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

17 − czternaście =

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.